Acțiunile companiei Renault, din care face parte și Automobile Dacia, au scăzut cu mai mult de cinci procente luni, după un raport potrivit căruia directorul executiv al grupului francez, Carlos Ghosn, ar putea fi arestat în legătură cu presupuse încălcări ale regulilor de tranzacționare financiară.

Potrivit unui articol din ziarul Asahi, Ghosn, care este și președintele producătorilor de autovehicule Nissan și Mitsubishi, este suspectat că și-a subevaluat veniturile din declarațiile financiare. Oficialul a acceptat să discute pe această temă cu procurorii din Tokyo, susține sursa citată.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că firma studiază încă raportul și că va fi organizată o conferință de presă la sediul din Yokohama mai târziu, seara.

Procuratura din districtul Tokyo a refuzat să comenteze, iar alți reprezentanți ai Alianței nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Update:
CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa va recomanda consiliului de administrație al producătorului de automobile ca Ghosn să fie demis a anunțat cu câteva minute în urmă, purtătorul de cuvânt al Nissan, Nicholas Maxfield. Compania intenționează, de asemenea, să-l concedieze și pe colegul lui Ghosn din consiliului de administrație, Greg Kelly.

Oficialii Nissan suspectează că Ghosn, unul dintre cei mai bine platiti directori din Japonia, nu și-a raportat veniturile în decursul mai multor ani. Kelly a fost „implicat profund” în schemă, a spus Maxfield.