Producătorii auto Renault şi Nissan au inaugurat luni un laborator comun de inovare în Tel Aviv, facilitând astfel colaborarea alianţei lor cu start-up-urile israeliene, transmite Reuters.

Costurile legate de acest laborator nu au fost date publicităţii. Noua unitate, realizată în parteneriat cu Autoritatea de inovare a Guvernului israelian, se concentrează pe senzorii necesari conducerii autonome şi pe securitate cibernetică.

Aici sunt testate şi se lucrează la peste zece proiecte cu start-upurile israeliene, inclusiv Argus, Apollo Power şi IRP Systems.

Oficialii alianţei Renault-Nissan prezenţi la inaugurarea din Israel au dezminţit informaţiile privind relaţiile tensionate dintre cei doi producători auto.

„Astăzi este un foarte bun exemplu al realizărilor noastre comune. Speculaţiile vor apărea tot timpul dar la nivelul echipelor vedem o colaborare strânsă pentru dezvoltarea noilor tehnologii”, a afirmat Gaspar Gascon Abellan, vicepreşedintele alianţei, responsabil de departamentul de inginerie.

Laboratorul inaugurat luni de Nissan şi Renault permite start-upurilor să-şi testeze pe vehicule tehnologiile.

Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi are laboratoare similare în Silicon Valley (SUA) şi în Shanghai (China).

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.