Sunt primii oameni care vor scăpa complet de COVID

Este vorba despre insula Corvo din Oceanul Atlantic, care se află pe punctul de a obţine imunitatea de grup a populaţiei împotriva noului coronavirus, conform informațiilor transmise de reuters.com

Insula aparţine de arhipeleagul Azore, care din punct de vedere administrativ este deţinut de Portugalia. Este demn de menționat că aproximativ 85% din populaţia insulei s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin.

Un singur caz de COVID de la începutul pandemiei

Insula portugheză Corvo din arhipeleagul Azore găzduieşte aproximativ 400 de persoane și a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei.

După ce a vaccinat cea mai mare parte a populaţiei, singurul medic de pe insulă susţine că în curând rezidenţii vor atinge imunitatea de grup, potrivit sursei menționate.

„Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo. În curând toată populaţia va fi vaccinată, iar marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni până la sfârşitul lunii. De acum, ne vom simţi în siguranţă”, a declarat dr. Antonio Salgado.

Autorităţile din Corvo, cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, au încheiat vineri vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Aceasta reprezintă aproximativ 85% din populaţia insulei.

Imunitatea de grup se obţine atunci când un număr important de oameni dintr-o populaţie au organismul suficient de puternic încât să răspundă eficient unei infecţii prin stoparea răspândirii acesteia. Experţii susţin că fenomenul se produce atunci când între 50% şi 70% dintr-o populaţie obţin imunitatea prin vaccinare.

Sursă foto: Pexels.com