Pe websiteul TVR a fost publicată o hotărâre a Consiliului de Administrație al SRTv, prin care a fost aprobată completarea licențelor audiovizuale SD actuale ale canalelor TVR 1 şi TVR 2 cu noi licențe pentru emisia în HD. Direcția Studiouri Centrale se va ocupa de punerea în aplicare a acestei hotărâri cu nr. 152/2018.

De asemenea, prin altă hotărâre (nr.155/2018) a fost aprobată începerea procedurilor necesare pentru a fi cumpărate echipamente de distribuție și transport semnal video digital HD, sursa de finanțare fiind alocația bugetară, iar achiziția fiind deja menționată în planul de investiții pe anul 2018. Această hotărâre va fi pusă în aplicare de Direcția Studiouri Centrale și Serviciul Achiziții.

De asemenea, a fost aprobată hotararea nr.159/2018 pentru a fi cumpărat un sistem de distribuție și transport intern al semnalului digital HD. Finanțarea este din fonduri de la bugetul de stat, iar aceste două hotărâri (157/2018 și 159/2018) vor fi puse în aplicare tot de Serviciul Achiziții și Direcția Studiouri Centrale.

SURSA: HD SATELIT