Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica ce va fi realizata de catre Uniqa Versicherungen AG prin dobandirea controlului unic asupra Unita Vienna Insurance Group S.A.

Autoritatea de concurenta a analizat aceasta operatiune de concentrare economica si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice.

Analiza efectuata a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante.

Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal. In consecinta, autoritatea de concurenta a emis o decizie de neobiectiune.

UNIQA Versicherungen AG  este societatea–mama a unui grup de societati de asigurari cu sediul central in Austria, care ofera produse si servicii din toate sectoarele de asigurare: asigurari de viata, asigurari generale si reasigurari.

Activitatile internationale ale grupului UNIQA se concentreaza sub aspect geografic in Europa Centrala si de Est, iar pe piata din România este prezent prin intermediul societatii de asigurari SC Astra S.A. Asigurare Reasigurare Bucuresti.

Unita Vienna Insurance Group S.A este prima companie privata de asigurari din Romania, membra a grupului Vienna Insurance din anul 2001, activa pe piata nationala a asigurarilor generale.

Sursa: CC