Furnizorul francez de utilităţi Veolia Environnement, prezent în România, prin intermediul Apa Nova, analizează fuziunea propriilor operaţiuni din domeniul transportului de pasageri cu cele ale grupului Transdev, noua companie urmând să devină lider al pieţei europene de profil, transmite Mediafax.

Divizia de transport este „interesată de posibile schimbări în acţionariatul Transdev”, grup la care banca franceză de stat Caisse des Depots deţine o participaţie de 70%, a precizat Veolia.

Obiectivul noii companii este de a deveni „un lider în domeniul transportului de pasageri”, cu vânzări anuale estimate de opt miliarde de euro.

O parte a analiştilor au evaluat Transdev la un miliard de euro, incluzând datoriile, şi au sugerat că o înţelegere ar putea fi încheiată şi printr-un schimb de active.

Grupul Transdev operează rute de transport rutier şi feroviar pentru călători în oraşe ca Londra, Paris şi Melbourne, cu vânzări anuale de 2,3 miliarde de euro.

Divizia de transport a Veolia a raportat, în 2008, venituri de 6,1 miliarde de euro, respectiv 17% din totalul veniturilor grupului francez.

Potrivit cotidianului francez Les Echoes, Veolia Transport, dar şi compania Keolis, controlată de operatorul reţelei de căi ferate din Franţa (SNFC), au trimis oferte neangajante pentru achiziţia unei participaţii de 25% la Transdev de la transportatorul RATP.

Veolia deţine 73,69% din compania Apa Nova, care administrează serviciile de apă şi canalizare din Bucureşti.

SURSA:
Mediafax