Producatorul italian de ciocolata Venchi va deschide in august prima chocogelaterie de pe piata romaneasca, in Bucuresti. Inaugurarea oficiala va avea loc in luna septembrie a acestui an, un al doilea spatiu urmand sa fie inaugurat in anul 2009, la Constanta. Venchi este reprezentat pe piata locala de catre compania Caramel Lounge.

Magazinul din Bucuresti, amplasat pe Calea Victoriei, va avea o suprafata de 45 de metri patrati si va include si un laborator propriu de preparare a inghetatei.

„Spatiile sunt inchiriate, iar investitia intr-o chocogelaterie Venchi, care consta in cumpararea utilajelor si amenajarea spatiului, depaseste 150.000 de euro”, a declarat George Balan, general manager al Caramel Lounge.

Firma va deschide, in 2009, un al doilea magazin, la Constanta, cu o suprafata de 85 metri patrati. „Intentionam sa extindem retaua de magazine proprii si in Brasov, Timisoara, Cluj si Iasi, unde deocamdata realizam doar distribuirea ciocolatei. In prezent, ne axam pe deschiderea celor doua magazine si apoi vom urmari alte oportunitati”, a mai spus George Balan.

„In Romania, inca de anul trecut produsele Venchi preparate în laboratoarele din Italia sunt aduse in Romania de Caramel Lounge, unicul importator national. „Piata ciocolatei si a inghetatei de lux artizanale autentice este la inceput in Romania, insa potentialul lor, asemenea tuturor produselor de lux este masiv. Astfel, estimam pentru anul 2009 o cifra de afacei de 1.000.000 euro”, a mai adaugat George Balan.