Opel a precizat că vânzările sale au înregistrat creşteri de două cifre în Polonia (42%), Irlanda (33%) şi Portugalia (28%), însă, în Rusia, deprecierea rublei şi problemele economice au condus la scăderea vânzărilor.

'Rusia este una din pieţele noastre cele mai importante. În mod evident, Opel suferă de pe urma devalorizării rublei. Faptul că în 2014 am reuşit să ne majorăm vânzările la nivel pan-european ne alimentează optimismul pentru acest an', a declarat directorul de vânzări de la Opel, Christian Kuespert.

Opel şi marca soră Vauxhall şi-au propus ca obiectiv creşterea cotei de piaţă în Europa până la 8%, în 2022, de la 5,7%, în prezent. General Motors vrea ca divizia sa din Europa să redevină profitabilă până la mijlocul deceniului şi a promis că va investi patru miliarde de euro pentru a finanţa lansarea de 23 de noi autoturisme şi 13 noi motoare.

Opel urmează să prezinte la finele acestei luni o versiune modernizată a modelului Corsa, pentru ca în vară să fie introdus noul Karl, precum şi o nouă versiune a modelului compact Astra.

AGERPRES