Statistica vânzărilor de autoturisme și vehicule utilitare ușoare (sub 3,5 tone, LCV) din Rusia dezvăluie o situație dificilă pentru corespondentul Loganului românesc. În primele 11 luni ale acestui an rușii au achiziționat doar 54.924 de unități, în scădere cu 27% față de perioada similară din 2011.
În clasamentul celor mai vândute 20 de modele din marele stat de la răsărit, doar Lada 2104/2105 prezintă un recul mai drastic: -71%. Cele mai căutate autoturisme aparțin însă tot mărcii Lada care ocupă primele trei locuri cu Priora, Kalina și Granta, acesta din urmă nefiind altceva decât tot un derivat al Loganului. Pe ocul patru se află cel mai vândut model al unei mărci strine, Hyundai Solaris. Acesta este urmat, în ordine, de Ford Focus, KIA Rio, VW Polo, Lada Samara și Chevrolet Cruze. Renault Logan se află pe poziția a zecea.
În afară de modelul Renault, scăderi ale vânzărilor sunt sesizabile la Lada Priora (-11%), Lada Kalina (-14%) și Lada Samara (-44%). Toate celelalte vehicule prezente în Top 10 al vânzărilor au înregistrat creșteri, unele chiar spectaculoase. Este cazul Chevroletului Cruze (+71%) și al modelului KIA Rio (+73%).
În primele 11 luni ale anului, în Rusia au fost comercializate 2,68 milioane de autoturisme și LCV-uri, cu 12% mai multe decât în perioada ianuarie-noiembrie din 2011.