În trimestrul I al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a scăzut  cu 5,2%, scădere susţinută de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-16,1%) şi  de vânzarea de produse nealimentare (-3,7%).

Vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun a crescut cu 0,3%.

În primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a scăzut  cu 37,3%, scădere datorată în principal comerţului cu autovehicule (- 44,5%).

În  ceea  ce  priveşte  serviciile de piaţă pentru populaţie, serie brută,  volumul cifrei de afaceri a scǎzut cu 5,4%.

În luna martie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 11,7% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul  a  scăzut atât ca serie brută cu 5,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1 %.

SURSA: INS