Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a lansat modelul Galaxy S III în luna mai a acestui an şi în primele 50 de zile a vândut deja peste 10 milioane exemplare.

Grupul sud-coreean a precizat că modelul Galaxy S III se vinde într-un ritm mult mai rapid decât predecesorul său – Galaxy S II – anunţat în urmă cu un an. Galaxy S II a avut nevoie de 14 luni pentru a ajunge la 30 milioane de exemplare vândute.

În septembrie, Samsung anunţa că Galaxy S III a avut nevoie de doar 100 de zile pentru a ajunge la pragul de 20 de milioane de unităţi, de trei ori mai repede decât predecesorul Galaxy S II şi de şase ori mai repede decât Galaxy S.

Noul Galaxy S III are o diagonală de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Samsung Electronics a estimat recent că va obţine un profit operaţional record de 7,3 miliarde de dolari în trimestrul trei, aproape dublu faţă de cel înregistrat anul trecut, deoarece vânzările solide de televizoare de ultimă generaţie şi smartphones-uri Galaxy au compensat reducerea comenzilor pentru cipuri şi ecrane de la rivala Apple.

Nomura Securities estimează că Samsung a vândut 60 milioane de telefoane mobile inteligente în perioada iulie-septembrie 2012, inclusiv 18 milioane de modele Galaxy S III.
SURSA: Agerpres