Vânzările de autoturisme noi în Polonia au urcat luna trecută cu 12,5% în februarie, comparativ cu perioada similară din 2016, la 43.080 de unităţi, cel mai ridicat nivel înregistrat în februarie ultimii 16 ani, arată datele publicate vineri de Institutul de cercetare Samar.

„Companiile cumpără din ce în ce mai multe maşini noi, în timp ce persoanele fizice achiziţionează în special maşini second hand”, se arată în comunicatul Samar. 

Conform Agerpres, majorarea vânzărilor vine după economia poloneză a înregistrat în perioada octombrie-decembrie 2016 cel mai rapid avans trimestrial din ultimul deceniu. În trimestrul patru din 2016 PIB-ul Poloniei a urcat cu 1,7%, comparativ cu precedentele trei luni, cel mai ridicat nivel din UE. 

Cele mai bine vândute modele au fost Octavia şi Fabia, fabricate de Skoda, subsidiara din Cehia a grupului Volkswagen, urmate de Opel Astra şi Toyota Yaris. 

Pe ansamblul anului trecut, pe piaţa din Polonia au fost vândute 475.942 de vehicule, în creştere cu 16,58% faţă de 2015.