Purtătoarea de cuvânt a Apple, Kristin Huguet, a confirmat că un tribunal din oraşul Dusseldorf a eliberat o interdicţie temporară împotriva tabletei Galaxy Tab 10.1. Deocamdată nu este clar de ce ordinul nu a inclus şi Olanda.

Samsung Electronics, cea mai mare companie tehnologică din Asia din punct de vedere al veniturilor, a anunţat că va face recurs la decizia tribunalului german. Samsung este de asemenea cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie şi televizoare şi al doilea producător mondial de telefoane mobile.

Decizia tribunalului german vine la o săptămână după ce Samsung a fost obligat să amâne lansarea tabletei Galaxy pe piaţa din Australia din cauza unei acţiuni juridice similare depusă de Apple.

Grupul american Apple susţine că linia de telefoane şi tableta informatică Galaxy dezvoltată de Samsung copiază foarte mult produsele sale, iPhone şi iPad. Apple a dat în judecată Samsung în SUA, Australia şi în alte ţări. La rândul său, Samsung a reacţionat prin chemarea în instanţă a Apple.

“Nu este nicio îndoială că decizia tribunalului va avea un efect negativ asupra Samsung. Compania sud-coreeană se luptă cu Apple pe multe pieţe, ceea ce ar putea conduce la o scădere temporară a vânzărilor şi la creşterea costurilor legate de disputa juridică”, a declarat Lee Seung-woo, analist la Shinyoung Securities în Seul.

Tableta Galaxy Tab 10.1 a fost lansată recent în Europa, piaţă unde tableta iPad produsă de Apple este lider de piaţă. Analiştii susţin că Apple a vândut 14 milioane tablete iPad în prima jumătate a acestui an la nivel mondial, comparativ cu 7,5 milioane de unităţi pentru Galaxy Tab pe ansamblul acestui an.

Poziția Samsung cu privire la decizia instanței

Samsung Electronics este dezamăgită de decizia Instanței Judecătorești și intenționăm să acționăm imediat pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală prin intermediul procedurilor legale desfășurate în Germania și vom continua să protejăm aceste drepturi la nivel global.

Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura disponibilitatea în Europa și în întreaga lume a dispozitivelor inovatoare Samsung din segmentul comunicațiilor mobile.

Această decizie a Judecătoriei din Germania nu influențează în niciun mod alte proceduri legale depuse la instanțele judecătorești din Europa sau din alte regiuni.

De asemenea, vânzarea produselor care au fost deja distribuite pe piața locală nu va suferi nicio restricție, iar comercializarea acestora va continua în termenii optimi.
Orange nu comentează
În România, operatorul de telefonie mobilă Orange România a lansat, luni, noua tabletă Samsung Galaxy Tab 10.1, ce poate fi disponibilă de la 349 euro la abonament sau la preţul de 638 euro, la liber. Noua tabletă poate fi disponibilă împreună cu abonamentul cu Internet Colibri Special pentru doi ani. Contactaţi de Capital, oficialii celui mai mare operator de telefonie mobilă din ţara noastră nu au dorit să comenteze. 
SURSA: Agerpres, Samsung