Vânzarea RBS România este din ce în ce mai aproape. Potrivit preşedintelui băncii, Peter Weiss, un cumpărător ar putea să apară chiar în acest an.

Condiţiile de vânzare ale filiala din România au rămas aceleaşi: banca se vinde de-a întregul, cu toate departamentele. Astfel, proprietarul obţine maximum de profit, iar cumpărătorul se poate alege cu divizii de care nu are nevoie. Cel mai probabil, preţul va fi unul mult mai mic decât valoarea la care grupul RBS a achiziţionat filiala din România când a preluat-o de la ABN AMRO.

„Valoarea activelor din prezent nu mai este aceeaşi cu cea din urmă cu câţiva ani. Aşteptăm un preţ realistic”, a spus Weiss, menţionând că banca nu va fi vândută la orice preţ, în contextul în care grupul este satisfăcut de performanţa activităţilor din România. Legat de preţul efectiv, el a precizat că aceasta este o chestiune ce depinde de negocieri, iar momentan nu este nimic clar.

Valoarea de piaţă poate fi influenţată şi de contextul pieţei din acest an. „Anul acesta e un pic diferit. Creşterea va fi mai mică decât ne-am obişnuit în anii trecuţi”, a mai spus Weiss, adăugând că ar putea fi luată în calcul şi o amânare a vânzării.

Referitor la o eventuală migrare a clienţilor la alte bănci, Weiss a precizat că „atâta timp cât operaţiunile continuă ca de obicei, respectiv banca să ofere produse de calitate, atunci clienţii vor fi fericiţi să continue colaborarea cu RBS până la alegerea unui nou proprietar”.