DSM Nutritional Products, unul dintre cei mai mari furnizori globali de medicamente din industria farmaceutică și nutriția animalelor, a achiziționat recent  SC Fatrom Aditivi Furajeri, lider al producției și distribuției locale de aditivi furajeri.
Cu o valoare de 7 milioane de euro, achiziția reconfigurează piața într-un moment în care agricultura și domeniile adiacente urcă în topul priorităților mdiului de afaceri.
Tranzacția încheiată între părți a fost de tip “business transfer”, respectiv o vânzare-cumpărare a afacerii Fatrom (active, bunuri) constând în linia de fabricație din Ștefăneștii de Jos, portofoliul de clienți, o parte dintre salariații Fatrom, precum și echipamentele și utilajele antrenate în procesul de producție.
Potrivit unui comunicat al Deloitte, tranzacția a fost dificilă în ansamblul ei, întrucât a presupus armonizarea intereselor ambelor părți, iar negocierile au durat aproximativ doi ani și jumătate și au vizat atât aspecte comerciale, precum și de natură juridică.
„În lipsa unei dinamici de distress deals și a revenirii încrederii și interesului investitorilor, nu cred că 2011 are cum să fie un an de creștere pe piața de M&A. Cu toate acestea, echipa noastră a continuat să fie implicată în tranzacții majore, inclusiv achiziții de clădiri de birouri, joint venture-uri pentru dezvoltări de centre comerciale, vânzări de participații în activități de producție, achiziții în domeniul ambalajelor”, spune Alexandru Reff, partener coordonator.