Astfel, actul normativ publicat sâmbătăt stabileşte valoarea nominală a unui tichet de masă la 9 lei pentru semestrul II al anului 2011, începând cu luna octombrie. Ultima majorare a valoarii tichetelor de masă a avut loc în februarie 2011.
Ministrul Muncii a mai stabilit printr-un alt Ordin să menţină şi valoarea tichetelor de creşă. Astfel, aceasta a fost stabilită pentru al doilea semestru din 2011, la 370 lei, la fel ca în prima parte a anului.
Documentul prevede că, pentru semestrul II al anului 2011, începând cu luna octombrie, valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă este de 370 lei.
Potrivit Legii 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi de creşă, suma individuală acordată pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani sub forma tichetelor de creşă se asigură integral din costuri de către angajator.
Tichetele de creşă se acordă la cerere, unuia dintre parinţi sau, opţional, tutorelui, celui căruia i s-au încredinţat copii spre creştere şi educare ori iîn plasament familial, pe baza livretului de familie. Acestea se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar şi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat.
Tichetele de creşă se acordă angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.
Valoarea unui tichet de creşă nu a mai fost majorată din februarie 2010.