Deși restricțiile impuse pentru combaterea epidemiei de Covid-19 au devenit treptat relaxate, Valeriu Gheoghiță atenționează cetățenii să nu devină neglijenți. Acesta consideră că fiecare persoană este responsabilă pentru starea sa de sănătate, dar și pentru protejarea oamenilor din jur de o posibilă infectare.

„Nu înseamnă că nu mai trebuie să respectăm regulile”

Valeriu Gheorghiță a explicat că relaxarea măsurilor existente nu înseamnă ignorarea regulilor de protecție împotriva infectării cu Sars-CoV-2. El recomandă să rămânem prudenți pentru evita îmbolnăvirea.

„Acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să respectăm regulile. Cred că trebuie să contribuim la acest efort colectiv al întregii societăţi şi să nu neglijăm toate aceste reguli, în sensul în care protecţia individuală trebuie să fie cât mai ridicată”, a evidențiat Valeriu Gheorghiţă.

„Diferenţa dintre viaţă şi moarte ţine de responsabilitatea colectivă”

Medicul a subliniat că normalitatea poate reveni în țara noastră, iar rata contaminării și a mortalității poate scădea doar dacă fiecare este responsabil pentru protecția imunizării proprii, dar și pentru protejarea oamenilor din jur.

„Tot ceea ce am parcurs împreună până la momentul actual dovedeşte că diferenţa dintre viaţă şi moarte, diferenţa dintre a fi infectat, a fi expus la infecţie şi rezultatul final ţine foarte mult şi de conduita personală şi de responsabilitatea individuală, dar şi colectivă.

Din acest punct de vedere, chiar dacă sunt prevederi care relaxează, dacă vreţi, condiţiile care impuneau purtarea măştii de protecţie, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fim neglijenţi. Acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să respectăm regulile.

Cred că trebuie să contribuim la acest efort colectiv al întregii societăţi şi să nu neglijăm toate aceste reguli, în sensul în care protecţia individuală trebuie să fie cât mai ridicată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.

Valeriu Gheorghiță, pro vaccinare

De asemenea, medicul român consideră că în această perioadă „liniştită” din punct de vedere epidemiologic oamenii ar trebui să se imunizeze prin vaccinul anti-Covid.