Vreme a spus că a avut discuţii cu mai multe firme străine care au intenţia de a investi în România, cele mai recente fiind cu firmele chinezeşti Huawei şi ZTE.

”Ultimele discuţii au fost cu ZTE şi Huawei, două firme chinezeşti foarte mari. Huawei este numărul doi în lume în domeniul comunicaţiilor, ba s-ar putea să fie chiar prima. Deci, ele vor să deschidă afaceri în România. ZTE, specializată pe hard, vrea să deschidă o fabrică de periferice. Huawei şi-a exprimat intenţia de a deschide un centru de service, dar nu în sensul pe care îl ştim noi. Ei au comunicaţii, au centrale telefonice, dezvoltă tehnologii de viitor, iar pentru acestea service-ul se face prin internet prin centre speciale de service”, a afirmat Vreme.

Ministrul a menţionat că firma ZTE a solicitat deja să fie dirijată spre anumite zone apte pentru investiţii, în acest sens urmând să facă nişte vizite de informare, una dintre zone fiind şi municipiul Galaţi unde există singurul Parc de Sofware din România.

”De aceea sunt şi aici, la Galaţi, pentru ca în discuţiile cu cei de la ZTE, Huawei, Dell, Oracle să putem să avem date concrete unde pot să vină, pentru că şi ei simt nevoia de a merge spre provincie. Sunt foarte multe firme care vor să investească în România să-şi reloce investiţiile pe care le au la ora actuală în ţări europene spre România, iar eu v-am dat doar câteva exemple”, a afirmat Vreme.
SURSA: Agerpres