"Împreună cu reprezentanţii OTE am stabilit un calendar de listare a companie în 12 luni, astfel încât, de la 1 august, să avem un consultant, până la 1 septembrie banca de investiţii, iar până la 1 decembrie 2011 să avem un raport al comisiei constituite special pentru acest proiect, care va avea doi membri ai statului român şi doi membri ai acţionariatului privat", a spus Vreme.

De asemenea, ministrul a precizat că în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Romtelecom s-a stabilit ca orice achiziţie de peste 500.000 euro să fie prezentată Consiliului de Administraţie, orice achiziţie de peste 4 milioane euro să fie aprobată de CA, şi orice post ce urmează să fie eliberat în conducerea companiei să fie ocupat în urma unei selecţii făcute de o firmă specializată de resurse umane. Toate aceste noi prevederi vor fi cuprinse în contractul de mangement pe care OTE îl are la Romtelecom.

Romtelecom oferă servicii complexe pe piaţa de comunicaţii: de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer-Care.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) – 45.99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.
SURSA: Agerpres