Producătorul francez de componente auto Valeo, la care statul are o participaţie de 8%, va intensifica măsurile de reducere a costurilor, după ce a înregistrat pierderi operaţionale de 66 milioane euro în primul trimestru, transmite Mediafax. Vânzările companiei au scăzut cu 33,4%, la 1,624 miliarde euro.

Directorul general al Valeo, Jacques Aschenbroich, anticipează că performanţele din trimestrul al doilea vor fi la nivelul lunii martie, când introducerea de către mai multe guverne a primelor de casare auto a influenţat pozitiv vânzările de maşini.

În Marea Britanie, producţia auto a scăzut cu 51,3% în luna martie, iar guvernul britanic a anunţat, joi, că introduce o primă de casare de 2.000 de lire sterline pentru încurajarea achiziţiei de maşini.

Informaţiile privind situaţia din sectorul auto demonstrează necesitatea unor măsuri urgente pentru relansarea cererii, iar programele primelor de casare reprezintă un prim pas important, a declarat Paul Everitt, director general al Societăţii Producătorilor şi Traderilor Auto din Marea Britanie.

Sursa: MEDIAFAX