Vineri, 25 noiembrie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. În rolul Contesei, invitata specială a serii va fi soprana Valentina Naforniță. La pupitrul dirijoral se va afla maestru Cristian Spătaru, tot în calitate de invitat al operei bucureștene.

Valentina Naforniță, spectacol de excepție la Opera Națională București

Născută în Republica Moldova, una dintre cele mai talentate tinere soprane reprezentante ale școlii românești de canto, Valentina Naforniță a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea profesoarelor Maria Slătinaru-Nistor și Eleonora Enăchescu.

Posesoarea unei voci cu un timbru deosebit, Valentina Naforniță s-a remarcat la concursuri naționale și internaționale de marcă unde a cucerit premii importante precum „BBC Cardiff Singer of the World” (este cea mai tânără câștigătoare a trofeului), Concursul internațional „Haricleea Darclee” sau „The Young Opera Singers of Europe”, care i-au adus recunoașterea internațională și șansa de a fi angajată a Operei de Stat din Viena și colaboratoare la unele dintre cele mai prestigioase teatre lirice europene precum Teatro alla Scala din Milano sau Opera de Stat din Berlin.

Cinci personaje arhetipale, clasice, se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Intriga este atât de bine construită încât din acțiunile personajelor nu putem bănui care va fi deznodământul, dar în final, binele triumfă, așa cum se cuvine unei comedii bine realizate.

Unul dintre cele mai așteptate spectacole din România

Bilete pentru spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart sunt disponibile pe https://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Opera Națională București este una din cele patru Opere naționale din România, fiind cel mai mare teatru liric al țării. Istoria acestei instituții datează încă din anul 1885, când trupa lirică bucureșteană a început să prezinte progresiv un repertoriu din ce în ce mai ales.