Valentin Ilie a adus în România master-franciza Coldwell Banker în 2007, alături de Alexandru Benga. În 2015, cei doi parteneri şi-au vândut acţiunile omului de afaceri Mohammad Murad. Până de curând, Valentin Ilie a asigurat conducerea companiei din România, iar din iunie 2016 s-a dedicat dezvoltării brandului Coldwell Banker în ţările africane Ghana, Nigeria, Tanzania, Angola şi Africa de Sud. 

Noul director executiv al Coldwell Banker este acum Bogdan Voica, un consultant imobiliar cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa locală şi în regiune. Acesta vrea să dezvolte aria de expertiză a companiei şi spre segmentul comercial. Bogdan Voica (40 de ani) este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, secția Finanțe – Bănci, și a Universității București (masterat Business Consulting). Înainte de începerea activității pe piața imobiliară, consultantul a activat în companii precum Bancpost sau Deloitte. Bogdan Voica a făcut parte din echipele sau a colaborat din postura de consultant independent cu Jones Lang LaSalle, John Taylor, Skanska Commercial Development și NEPI Rockcastle, ultima companie în care a activat înainte de numirea la conducerea Coldwell Banker România.

„Adițional menținerii poziției de lider detașat pe segmentul rezidențial, avem ca obiectiv în 2018 consolidarea acestei poziții și dezvoltarea teritorială dar și dezvoltarea activității pe segmente de piață mai puțin explorate în ultimul timp de către Codlwll Banker în România, cum ar fi commercial property advisory, segmente unde Coldwell Banker este perceput la nivel global ca un agent preferat de investitorii imobiliari de talie medie”, a declarat Bogdan Voica, CEO Coldwell Banker România.

Compania a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri cumulată de 5,6 milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară active pe piața locală. Coldwell este agentul excusiv de vânzări pentru 15 proiecte rezidenţiale din România.