Update: Doar 8 din 16 lideri PSD și-au dat demisia. Mai mult, MihI Fifor tocmai și-a retras demisia.

„Toți vicepreședinții biroului politic național și-au dat demisia”, a anunțat Cătălin Rădulescu la România TV.

Mai mult, acesta spune că Dăncilă a fost de acord, la începutul ședinței, să își dea demisia și să organizeze un congres, însă mai mulți lider au refuzat.
„Doamna Dăncilă a propus, la începutul ședinței, să își ofere demisia și să se organizeze Congres. Un anumit grup, nu doar domnul Ciolacu, a refuzat”, a mai transmis Rădulescu.

Un nou val de demisii în CEX-ul PSD

Seria demisiilor din conducerea PSD continuă. Din funcțiile deținute în interiorul PSD, în urma ședinței CEX a PSD de marți și-au anunțat demisia Paul Stănescu, fostul vicepremier, și Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, anunță Realitatea Plus, însă informația  cu privire la edil a fost infirmată de Rădulescu la RTV.

Mai mult, tot în această seară și-a anunțat demisia și Carmen Dan din funcția de vicepreședinte al PSD. De asemenea, Marian Oprişan, Gabriel Zetea şi Ramona Mânzatu şi-au anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD. Cei trei sunt şi liderii organizaţiilor PSD Vrancea, Maramureş şi Braşov. Cei trei au anuntat ca sunt de partea lui Marcel Ciolacu, transmite România TV. De asemenea, şi Dragoş Benea şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte. Carmen Dan a demisionat din funcția de vicepreședinte al PSD, în încercarea puciștilor de a demite conducerea care o are în frunte pe Dăncilă. Gabriela Firea a ieșit din sală în urma unei dispute cu Marian Oprișan.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi seară, că a discutat şi cu Viorica Dăncilă, şi cu Marcel Ciolacu şi cu Paul Stănescu, dar şi cu alţi colegi din ţară.

„Decizia PSD Bucureşti – să nu contribuim la fărâmiţarea partidului, să nu contribuim la imaginea proastă a acestuia şi să facem în aşa fel încât să calmăm spiritele, să facem apel la înţelepciune şi dialog”, a spus Firea. Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat că nu îşi va da demisia din funcţia deţinută în partid şi că este nevoie de un congres care ar trebui făcut cât mai repede, ”dar ţinând cont de nişte fapte care trebuie parcurse”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că ”demisia este un act unilateral”, după ce luni s-a vehiculat că ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să demisioneze. Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, consideră că ar fi „foarte binevenit” un Congres al PSD, că acesta ar trebui să fie convocat cât mai repede, eventual înainte de Crăciun, iar discuţiile trebuie să fie despre proiect nu despre oameni. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu spune că Viorica Dăncilă şi-a făcut datoria pe deplin în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale şi a făcut tot ce este omeneşte posibil în cursa electorală pentru a obţine cel mai mare scor, într-o perioadă nu foarte bună în PSD.