Indicii Bursei de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de luni, 16 noiembrie, la niveluri record, impulsionaţi de veştile bune privind un nou vaccin împotriva noului coronavirus, cel al companiei Moderna. În tot acest timp, creşterea numărului de infecţii şi noile restricţii impuse de Guvernul Statelor Unite riscă să întârzie revenirea din recesiunea provocată de pandemie, scrie Reuters.

Producătorul farmaceutic american Moderna a prezentat o serie de noi date referitoare la vaccinul său împotriva COVID-19: pe baza datelor interimare ale unui studiu clinic în fază finală, vaccinul ar avea o eficacitate de 94,5% în prevenirea infectărilor.

Anunţul celor de la Moderna vine după ce, pe 9 noiembrie, gigantul Pfizer anunţa că vaccinul său are o eficacitate de peste 90%.

Având în vedere aceste rezultate şi în funcţie de noi date care vor urma şi de evaluările autorităţilor de reglementare, SUA ar putea beneficia, chiar în acest an, de până la 60 de milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit News.ro.

Cum au fost influenţaţi indicii bursieri de ultimele anunţuri?

Statele Unite continuă însă să fie puternic afectate de al doilea val de coronavirus: numărul cazurilor de infectare a depăşit 11 milioane, cu un număr record de infectări în 40 de state, ceea ce a determinat statele să înăsprească măsurile de distanţare socială.

În aceste condiţii, indicii bursieri S&P 500 şi Dow Jones au încheiat tranzacţiile de luni la niveluri record, cererea fiind extrem de ridicată pentru acţiunile companiilor care au fost afectate de restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Titlurile United Airlines Holdings, American Airlines Group, Carnival şi Norwegian Cruise Line Holdings au închis în creştere puternică.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,62%, S&P 500 cu 1,18%, iar Nasdaq Composite cu 0,8%.