Vaccinare coronavirus: Cei vaccinaţi fac parte din categoriile considerate de risc, precum funcţionarii, angajaţii portuari sau transportatorii.

Cotidianul South China Morning Post, din Hong Kong, a scris în decembrie că planul autorităţilor de la Beijing este să vaccineze cel puţin 50 de milioane de persoane înaintea marii migraţii umane prilejuite de sărbătoarea Anului Nou lunar (anul nou chinezesc), care anul acesta începe din 12 februarie şi durează 15 zile, notează EFE.

Vaccinare coronavirus: Cine va putea reveni la locurile de origine

Potrivit responsabilului citat din Comisia Naţională de Sănătate, Wang Bin, vor putea reveni în locurile lor de origine pentru această sărbătoare numai persoanele care au un test negativ de COVID-19 efectuat cu maxim şapte zile înaintea călătoriei.

Restricţiile de călătorie, indiferent că sunt oficiale sau doar ”recomandări”, vor face ca numărul deplasărilor cu această ocazie să scadă cu circa 40% faţă de anul 2019.

Vaccinarea a început de la jumătatea anului 2020

Guvernul chinez a aprobat pe 15 decembrie o campanie de vaccinare axată pe categoriile de risc, pe lângă cele mai sus menţionate printre acestea regăsindu-se personalul sanitar, lucrătorii din lanţul frigului sau persoanele care lucrează în pieţe.

Vaccinarea acestor categorii ”de urgenţă” a început încă de la jumătatea anului 2020, până la finele anului trecut fiind distribuite 4,5 de milioane de doze de vaccin, aflat atunci încă în stadiul experimental.

În ultima zi a anului 2020 a fost autorizată comercializarea unuia dintre vaccinurile împotriva COVID-19 dezvoltate în China, cel produs de compania farmaceutică de stat Sinopharm.