Este a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR), ediţia de primăvară fiind şi cel mai important eveniment de acest gen din România, unde peste 300 de companii din 15 ţări îşi prezintă zonele turistice şi ofertele: Bulgaria, Chile, Congo, Croaţia, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania şi Turcia.

Astfel, de exemplu există operatori care pentru Antalya (Turcia) oferă reduceri ce în Early Booking ajung până la 50% pentru plecările din luna mai. O vacanţă all-inclusive aici porneşte de la 400 de euro de persoană. Pentru Hurghada (Egipt) reducerile ajung la 40%, iar un pachet depăşeşte 500 de euro de persoană

De asemenea, un sejur de nouă nopţi cazare, mic dejun, transfer cu avionul, taxe aeroport, transferuri locale în Thailanda, Phuket, porneşte de la 700 euro/persoană.

„Noi lansăm la târg campania Dreptul la vacanţă, o campanie de conştientizare asupra vacanţei. Toţi trebuie să mergem în vacanţă, măcar una de-a lungul unui an, pentru că ne face bine şi fizic şi psihic. De aceea, toate ofertele pe care le-am gândit pentru târg sunt făcute în aşa fel încât oricine poate să meargă într-o vacanţă. În Grecia, în insule precum Thasos sau Evia, preţurile pornesc de la 20-30 de euro pentru un sejur de şapte nopţi cazare, deci fără masă şi transport şi în perioade mai puţin solicitate, de exemplu începutul lunii mai sau sfârşit de sezon estival”, a declarat pentru Capital Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour.

Ea afirmă că o vacanţă de două persoană, all-inclusive, în Antalya costă 1.500 de euro, la un hotel de cinci stele, ofertă valabilă doar la târg. De asemenea, există oferte şi pentru copii, care zboară cu numai un euro, în Creta, Rhodos, Corfu sau Tenerife şi Antalya. Oferte sunt şi la circuitele culturale, la achiziţia cărora compania oferă un voucher de 100 de euro pe cameră ce poate fi folosit la achiziţionarea unei excursii opţionale.

Agenţia de turism Paralela 45 are pe perioada târgului reduceri de 15% pentru pachetele de chartere şi sejururi, în timp ce discounturile de tip Early Booking ajung până la 30% şi sunt valabile până pe 28 februarie. Turismul individual are reduceri de până la 7%, iar circuitele au discounturi cuprinse între 15 euro şi 100 de euro/persoană.

 

“Vara aceasta, turiştii cu bugete mari pot alege Santorini din Grecia, hotelurile de lux din Belek, Antalya. Cereri avem, bineînţeles, şi pe destinaţiile exotice, Bali, Maldive, plajele din Thailanda, Sri Lanka. Pentru cei care doresc destinaţii ieftine în afara ţării, recomandăm vacanţele în Grecia, în Thassos, Halkidiki sau Riviera Olimpului, cu tarife începând de la 15 euro/persoană/noapte”, spune Dan Dumitru, director de marketing la Paralela 45.

De altfel, Grecia rămâne şi în acest an cea mai căutată destinaţie de către români. De altfel, la târg sunt prezenţi şi operatori din Insula grecească Ammouliani, o insulă de nici 5 km pătraţi aflată în Golful Athos, între brațele Sithonia și Athos ale peninsulei Halkidiki. Hotelurile de aici vin cu reduceri de 15%. De exemplu, pentru cazare din aprilie până în iunie preţul este de 40 de euro de persoană, cu mic dejun inclus.

„Reducerile sunt valabile numai pe perioada târgului. Avem o insulă foarte frumoasă, ne aflăm la 130 km de Salonic. Vin foarte mulţi români în Grecia”, a declarat pentru Capital Katarina Tsakni, reprezentant al unuia din hotelurile din Ammouliani.

La rândul său, Nikitas Martigakis, preşedintele Business Association of Ammouliani Island, spune că distanţa dintre Bucureşti şi Ammouliani este de 800 de km.

„Anul trecut, insula Ammouliani a fost vizitată de 400.000 de turişti, din care 25% au fost români. Noi am construit mult în ultimul timp şi este o insulă sigură. Se ajunge uşor la noi, suntem totodată şi foarte aproape de Muntele Athos”, a declarat Nikitas Martigakis, pentru Capital.

De asemenea, Croaziere.net, compania deţine în prezent o cotă de piaţă de 78% din segmentul de croaziere, anunţă reduceri pentru toate croazierele individuale, achiziţionate în perioada 21 februarie – 4 martie, în valoare de 8% din tariful croazierei fără taxe. Croazierele au însoţitor din partea agenţiei, dar şi transferuri-unde este cazul.

Astfel, o croazieră de grup organizat cu zbor inclus în capitalele baltice, de şapte nopţi, porneşte de la 1.259 euro de persoană. Plecarea este în 8 iunie şi opreşte în porturile: Copenhaga (Danemarca), Helsinki (Finlanda), Kiel (Germania), St. Petersburg (Rusia) şi Tallinn (Estonia).

 

De asemenea, o croazieră de grup organizat cu zbor inclus în Fiordurile Norvegiene, de şapte nopţi, costă începând de la 1.219 euro de persoană. Plecarea este în 7 septembrie şi opreşte în porturile: Copenhaga (Danemarca), Flaam (Norvegia), Kiel (Germania), Stavanger (Norvegia), Hellesylt/Geiranger (Norvegia).

O altă ofertă este o croazieră de 12 nopţi de grup organizat cu zbor inclus în Insulele Canare, Portugalia şi Maroc. Se pleacă în 12 noiembrie şi opreşte în porturile: Barcelona (Spania), Casablanca (Maroc), Funchal (Madeira, Portugalia), Genova (Italia), Malaga (Spania), Roma (Italia), Santa Cruz de Tenerife (Insulele Canare), Provence (Marsilia, Franţa). Aici preţurile pornesc de la 1.519 euro de persoană.

TTR este organizat de Romexpo bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).