Cele mai căutate destinații de vacanță sunt insulele din Grecia, stațiunile din Turcia, dar și două țări ocolite de turiști în ultimii ani din cauza conflictelor interne, precum Tunisia și Egipt, care acum se relansează, a declarat pentru Capital Alin Burcea, primvicepreședinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), coorganizator al evenimentului.

Ediția de toamnă a târgului are loc între 15 și 18 noiembrie, în pavilionul B2 al Centrului Expozițional Romexpo.

”Agențiile de turism au scos programe special pentru târg. Reducerile la pachetele turistice sunt, în medie, de 35-40%. Mai avem și reduceri la cazare pentru șase hoteluri din Antalya care ajung la 50%”, a declarat pentru Capital Alin Burcea, care este totodată proprietarul Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România.

Timp de patru zile, vizitatorii vor avea ocazia să se informeze şi să aleagă vacanţele sau călătoriile care se pliază cel mai bine pe bugetele şi stilul lor de viaţă, către destinaţii  precum: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Olanda, India, Iordania, Palestina, Tanzania.

Pentru vizitatori sunt pregătite mii de pachete care vizează turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile  exotice, croazierele şi turismul de aventură.

”Pentru anul 2019, vedem că cele două destinații după care au înnebunit românii sunt Tunisia și Egipt. Cred că avem șapte sau opt avioane pe Tunisia, cu zboruri din București, Timișoara și Iași, și 12 pe Egipt pentru 2019, atât din București, cât și din țară, spre Sharm el-Sheikh și Hurghada”, a precizat omul de afaceri.

Alin Burcea a fost în Tunisia pentru prima dată în luna aprilie a acestui an.

”Mie mi-a plăcut foarte mult Tunisia, e o destinație foarte interesantă în care eu cred, are și o pare de cultură și istorie. Am vizitat, de exemplu, un Colosseum la mărime mai mică, dar și muzee decorate cu mozaicuri excepționale, vechi de 2.000 de ani. Altfel, Tunisia are față de Maroc vreo 300 de hoteluri pe plajă, care sunt cu jumătate de stea sub cele din Antalya”, a afirmat proprietarul companiei.

 

O vacanță în Tunisia de o săptămână pornește de la 550 euro de persoană, cu transport și cazare incluse.

În ceea ce privește Turcia, anul acesta așteaptă 40 de milioane de turiști din întreaga lume.

O vacanță all-inclusive în Antalya costă peste 450 de euro de persoană.

”Turcii iubesc turiștii români. Avem zboruri spre Antalya de pe toate marile aeroporturi din țară: București, Cluj, Iași, Arad, Oradea, Sibiu, Timișoara, Bacău, Târgu Mureș și Baia Mare. Deja s-au înscris 600 de persoane pentru anul vacanța de anul viitor”, a punctat Burcea.

Pentru acest an, Paralela 45 estimează vânzări de 60 milioane euro, în creștere cu 24% față de anul trecut.

”Piața a crescut foarte mult în ultimii doi ani, sperăm la creștere și anul viitor, dar creșterea poate să apară doar din lansarea unor destinații noi”, a subliniat Burcea.