Astfel, peste 70% dintre clienții Paravion care și-au rezervat sejururi în destinaţii europene pentru minivacanța de 1 Decembrie fac parte din această categorie, majoritatea optând pentru oraşe precum Amsterdam sau Valencia.  Așadar, city break-urile de 1 Decembrie au fost programate, anul acesta, încă din prima parte a lui septembrie, lună care a generat circa 20% din totalul pachetelor vândute până în prezent.

Turiștii şi-au alocat o medie de 330 euro de persoană pentru transportul dus-întors cu avionul și 3 nopți de cazare la hoteluri de 3* din Amsterdam, Valencia, Praga, Londra sau Berlin.

”Pentru tinerii din Capitală, minivacanţa de 1 Decembrie este cel mai potrivit prilej pentru a călători în Europa. Fie că pleacă în cuplu sau în grupuri de câte 4-6 prieteni, majoritatea alege oraşele recunoscute, în principal, pentru viaţa de noapte alertă şi atracţiile urbane – de la restaurantele cu street food de calitate, la pub-uri recunoscute şi cluburi cu program prelungit, dar şi pentru atracţii culturale ofertante, precum Amsterdam, Valencia, chiar şi Berlin, chit că acesta din urmă este ceva mai scump”, declară Remus Vişan, director general al Paravion.

Potrivit acestuia, până în prezent, vânzările de pachete city break pe intervalul 30 noiembrie – 1 decembrie au înregistrat un plus de 23% față de perioada similară a anului trecut.

Nici seniorii nu au renunțat la ideea de a petrece ziua României într-o destinație europeană. Orașele preferate de ei sunt Praga, Milano, Roma sau Viena, pentru care au alocat aproximativ 300 de euro de persoană. Cele mai scumpe city break-uri achiziționate pentru minivacanța de 1 Decembrie au fost cele disponibile în Valencia, la 600 de euro de persoană, tarif ce include biletul de avion dus-întors și 3 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*.

Pentru aceleași condiții de transport și cazare, alți clienți plătesc 550 de euro de persoană pentru a vizita Parisul. Cei care şi-au propus să beneficieze de un weekend prelungit la Berlin, au plătit 500 de euro de persoană pentru transportul dus-întors cu avionul și 5 nopți de cazare la un hotel de 3*.