Iată recomandările lui Sorin Duțoiu, General Manager la Travel for Senses, prima revistă online de turism de lux, concepută în România și dedicată pieței internaționale, unde reușita unei vacanțe se măsoară în emoţii şi experienţe pline de semnificaţii.

 

Digital Detox – Villa Stephanie


Inaugurată la mijlocul lunii ianuarie, ca o extensie a celebrului hotel Brenners Park-Hotel&Spa din Baden-Baden, Germania, Villa Stephanie este clasificată de specialiști ca fiind cel mai bun și inovativ spa din Europa. Aici, doctorii în detox și nutriție creează programe personalizate pentru fiecare persoană în parte, combinând regimul alimentar, tratamentele de ultimă generație și diverse activități sportive pentru atingerea scopului dorit. La Villa Stephanie, detox-ul depășește însă granițele tradiționale și „atacă“ sfera tehnologică. Digital Detox-ul este noul trend în materie de tratamente revoluționare de spa, mai ales pentru oamenii ocupați și dependenți de gadgeturile lumii moderne. Clienții au posibilitatea să activeze un scut împotriva undelor de orice fel (inclusiv WI-FI) prin simpla apăsare a unui buton de la marginea patului. Un sistem special izolează complet camera, garantând astfel un somn odihnitor și relaxare completă.

 

Four Seasons Resort Hampshire


Așa cum device-urile de orice fel necesită energie pentru a continua să funcționeze, așa și oamenii trebuie să-și reîncarce bateriile pentru a-și putea îndeplini task-urile zilnice. La Four Seasons Hampshire, Marea Britanie, digital detox-ul se face prin renunțarea completă la telefon vreme de 24 de ore. Cei care se înscriu în acest program își predau device-urile la recepție, iar personalul specializat se va asigura că nimănui nu-i va fi dor de feed-ul Facebook sau de conversațiile de pe WhatsApp. Se pune accent pe slow living, pe terapia japoneză Sodashi, pe plimbările prin superba gradină a hotelului și pe clasele de yoga. High-Tea-ul este servit pe terasă și include ceaiuri bio și prăjituri raw, iar meniul cinei este axat pe detoxifiere. Meniul diferă de o seară la alta, întrucât Chef-ul hotelului folosește doar produse regionale și de calitate superioară.

 

Hotel Aria, Budapesta


Parte din Library Collection – o înșiruire exclusivistă de hoteluri boutique dezvoltate de un nume celebru în industrie, Henry Kallan -, Aria Hotel din Budapesta și-a primit primii oaspeți la mijlocul lunii martie și este un hotel dedicat dragostei lui Kallan pentru muzica universală. O bancă din secolul al 19-lea a fost reconstruită și transformată într-un hotel intim, care îți dă impresia unei reședințe private. Situat în Pesta, hotelul este plasat chiar în spatele celebrei biserici Sf. Stefan. Aria inspiră și respiră muzică în toate cele 49 de camere ale sale, fiecare având o temă distinctă și dedicată a unor muzicieni diferiți. Iubitorilor de muzică clasică le recomandăm Opera Suite sau The Liszt Studio Suite. Un loc superb este și The High Note Skybar, o gradină terasată deschisă tot timpul anului, de unde te poți delecta cu o panoramă superbă asupra orașului. Aria dispune și de un spa intim, The Harmony Spa, care oferă trei camere de tratament (dintre care una specială pentru cupluri), are piscină interioară, saună suedeză, turcească și un jacuzzi. Tratamentele vor beneficia de o coloană sonoră personalizată pentru fiecare client în parte, în funcție de tipul camerei ocupate în hotel.

 

The Intercontinental Bora Bora Thalasso &Spa


Celor care caută Raiul pe Pământ le recomand o vacanță în Bora Bora, la hotelul Intercontinental, plasat pe o plajă virgina numită Motu Piti Aau (care se traduce în limba română „două inimi“). Insula este accesibilă doar cu barca, ceea ce face ca sentimentul de izolare și de intimitate al oaspeților să fie absolut. Fiecare dintre cele 83 de bungalow-uri are aceeași configurație. Patul este plasat în fața unui perete de sticlă, astfel că peisajul din lagună va înlocui cu brio orice alt concept cunoscut de entertainment. O inovație o reprezintă masa de cafea, sub forma unei cutii de sticlă. Odată ridicat capacul poți arunca în apă câteva firimituri de pâine, iar sutele de pești colorați și mereu infometați nu vor întârzia să-și facă simțită prezența.


De pe terasa fiecărui bungalow se poate admira în voie muntele Otemanu (727 metri), care străjuiește resort-ul ca un urias din mijlocul lagunei albastre. Sejurul trebuie să includă cel puțin o vizită la Deep Ocean Spa, primul centru de thalassoterapie construit vreodată în Pacificul de Sud. Despre apa extrasă de la o adâncime de 800 de metri se spune că are proprietăți magice de întinerire.

 

Mara Bushtop Camp


Începutul verii se dovedește a fi o perioadă propice pentru o escapadă de neuitat la Mara Bushtop Camp, o tabără de lux din Kenya, situată la granița cu parcul național Mara. De aici, începe o aventură zilnică la bordul unor mașini de teren echipate corespunzător în încercarea de a urmări îndeaproape migrația animalelor prin uriașa câmpie Serengeti, cu suprafața de 30.000 de km2. Veți admira îndeaproape turme de elefanți, antilope, hipopotani, zebre, cămile, girafe și nici chiar temuții lei nu vor lipsi din peisaj. Mara Bushtops este o tabără care se integrează perfect în mijlocul naturii, fără a face însă rabat de condițiile de lux pe care călătorii avizați le găsesc în cele mai prețioase lanțuri de hoteluri din lume. Un număr de 12 corturi spațioase sunt disponibile pentru oaspeți, iar aici nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

În mijlocul taberei se găseste recepția, un lounge și două restaurante, un bar și o librărie. Tabăra dispune și de o piscină de tip infinity, de unde panorama asupra savanei este impresionantă. Până și conceptul de spa de lux a fost inclus în mijlocul pustietății. Amani Spa are un meniu complex de masaje și tratamente de înfrumusețare și revitalizare, dar și sedințe de hidroterapie.