Vladimir Putin vine cu noi precizări. Liderul Rusiei susține foarte clar că un eventual ”conflict global” este imposibil, deoarece acest lucru ar putea duce la ”sfârșitul civizației”.

În ceea ce privește declarațiile făcute de Putin, acestea au fost făcute în timpul unui discurs ținut în cadrul Forumului de la Davos, potrivit site-ului RBC, citat de digi24.ro.

Totodată, Vladimir Putin a mai subliniat în discursul său că neînțelegerile care există azi în lume sunt ”împletite, cum se spune, într-o spirală”. De asemenea, el a mai adăugat că aceste probleme rămân nerezolvate din ”lipsă de voință”.

„După cum știți, incapacitatea, dar și lipsa de voință de a rezolva astfel de probleme în secolul XX au dus la catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial. Bineînțeles, în zilele noastre un astfel de conflict mondial, care, sper eu, în principiu este imposibil, ar însemna sfârșitul civilizației”, a declarat Vladimir Putin, potrivit RBC.

Previziunea lui Vladimir Putin

Totodată, Putin a a precizat că situația poate evolua ”imprevizibil și incontrolabil”, dacă nu se iau măsuri pentru a preveni acest lucru.

Liderul rus a mai transmis și un avertisment. Mai exact, acesta  avertizat că există pericolul unei rupturi în dezvoltarea lumii, ceea ce va însemna o luptă de genul „toți împotriva tuturor”.

Acest lucru va duce la încercări de a rezolva lucrurile prin căutarea dușmanilor atât în interior, cât și în exterior, și prin distrugerea libertăților și valorilor fundamentale, este de părere Putin.

În cadrul aceluiași discurs, președintele rus a mai vorbit și despre pandemia de coronavirus, care, în opinia sa, a accelerat ritmul schimbărilor structurale în lume, conform unor premise care erau deja create. Potrivit acestuia, nu există motive să credem că există riscuri de o mai gravă escaladare a contradicțiilor actuale.

Totodată, preşedintele rus a salutat prelungirea tratatului New START de limitare a arsenalelor nucleare rus şi american. În opinia sa, această prelungire „este fără îndoială un pas în direcţia cea bună”.