Marcel Ciolacu: România este o țară sigură. Nu vom intra în niciun război

În ciuda incidentului cu diplomatul rus, declarat persona non-grata, România rămâne o țară sigură și stabilă, neimplicată în conflicte militare, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul unei declarații la Timiș. El a reafirmat poziția fermă a țării față de situația respectivă, subliniind că autoritățile române au acționat în conformitate cu protocolul diplomatic.

Întrebat despre pașii următori ai României în contextul acestei situații, premierul Ciolacu a subliniat importanța menținerii cursului actual al acțiunilor.

Premierul Ciolacu a menționat că a observat o îngrijorare din partea Rusiei în legătură cu o companie care operează cu 3000 de angajați pe Autostrada Moldovei. El a subliniat că administrația rusă este foarte preocupată de această situație, întrebându-se de ce o astfel de companie lucrează la capacitate maximă, 24 de ore din 24, pe autostrada Moldovei. În ciuda îngrijorării exprimate de aceștia, Ciolacu a afirmat că este mulțumit că România respectă promisiunile și se continuă construcția autostrăzii.

”Am văzut astăzi, de dimineaţă, o îngrijorare a Rusiei că lucrează o companie cu 3.000 de angajaţi pe autostrada Moldovei şi o îngrijorare mare a administraţiei ruseşti, de ce în acest moment o companie, aceeaşi care lucrează şi aici (pe autostrada A1, între Margina şi Holdea – n.r. ), lucrează cu 3.000 de angajaţi, 24 de ore din 24 pe Autostrada Moldovei. Dânşii sunt îngrijoraţi, eu mă bucur că ne ţinem de cuvânt şi facem autostrada Moldovei”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, în timpul vizitei pe şantierul tronsonului de autostradă între Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara).

Rusia face doar un joc

Marcel Ciolacu a declarat că România este considerată foarte sigură, ca membră NATO. El a subliniat că Rusia nu va ataca România și a caracterizat situația ca fiind doar un joc și un război hibrid. El a adăugat că Republica Moldova este țara care se confruntă cu cel mai mare război hibrid, mai ales, în contextul în care Chișinăul are programate alegeri prezidențiale în octombrie. Premierul a îndemnat oamenii să nu se lase influențați de toate știrile.

„Rusia nu va ataca România, e un joc. Este un război și hibrid, iar țara care supusă celui mai mare război hibrid este Republica Moldova. România e o țară sigură și nu va intra în niciun război, dar suntem pregătiți. Nu vă luați chiar după toate știrile” a mai spus premierul.