UPDATE

Toate restricţiile ce se vor aplica în Bucureşti, începând cu 19 septembrie, ora 00:00, pot fi consultate în hotărârea de sâmbătă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă – vezi documentul aici.

 

Ştirea iniţială

Legislaţia prevede că în maximum 48 de ore de la atingerea pragului COVID-19 de 2 la mia de locuitori, CMBSU pune în aplicare măsurile din hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie, pe baza analizei prezentate de DSP.

Astfel, subprefectul capitalei Antonela Ghiță a anunțat noile măsuri anti-COVID care se vor aplica în București.

Masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor

Aceasta a anunțat sâmbătă decizia luată în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privitoare la purtarea măștii de protecție în jurul unităților de învățământ.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru”, scrie în decizia CMBSU.

S-au mai luat măsuri în ceea ce privește organizarea evenimentelor în spații închise și deschise.

Mai mult, Antonela Ghiță a precizat că în situația de acum congresul PNL ar putea fi organizat doar cu jumătate din numărul anunțat de participanți din cauza creșterii numărului de persoane infectate în București.

Mai exact, s-ar permite organizarea cu 2.500 de persoane. Un număr mai mare este permis doar în aer liber cu condiția ca participanții să fie vaccinați.

„Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu un număr mai mare de 2500 de spectatori este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, scrie în decizia autorităților.

La Congresul PNL ar trebui să participe peste 5.000 de persoane.

Sâmbătă, în București, rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile este de 2,33/1000 de locuitori.