Va fi interzis în noaptea de Înviere! Autoritățile vor fi vigilente. Ce va fi interzis

Ministrul a precizat la B1 TV că românii trebuie să respecte anumite reguli în seara de Înviere. El a spus că slujbele de Paște se vor ține atât în biserică, cât și în afara ei. Așadar, credincioșii care intră în biserică în noaptea de Înviere trebuie să poarte masca de protecție și să stea la o distanță de doi metri. Cei care participă la slujba de Paște din curtea bisericii trebuie să poarte și ei masca de protecție dar distanțarea va fi de un metru și jumătate. El a subliniat că circulația este permisă în intervalul orar 22:00 – 05:00.

„În perioada următoare, am solicitat structurilor noastre o vizibilitate sporită în spațiul public, atât în ceea ce privește forțele de ordine publică în perimetrul stradal, cât și structurile de Poliție Rutieră pentru fluidizarea circulației rutiere în principalele zone. Concret, ce avem voie și ce nu avem voie să facem, prin hotărârea CNSU, știm foarte bine, circulația în noaptea de Înviere este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața.

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară atât în interior, cât și în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare fizică”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, miercuri seară, pe B1 TV.

Petrecerile sunt interzise

Lucian Bode a subliniat că autoritățile nu vor ezita să ia măsuri dacă regulile anti-COVID vor fi  încălcate. El spune că ridicarea restricțiilor de circulație în noaptea de Înviere va fi un motiv de bucurie pentru cei care vor să profite și să meargă la petreceri.

„Organizarea de evenimente publice și private e interzisă și vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate. Știm clar că restaurantele sunt închise în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidența e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfășurarea activităților în baruri, cluburi și discoteci, în această perioadă”, spune acesta.

Peste 14 mii de efective în teren

Pentru a se sigura că Paștele decurge cum trebuie, fără incidente, autoritățile au decis să trimită pe teren 14 mii de efective pentru gestionarea activităților specifice Paștelui.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, susține că structurile MAI sunt pregătite să asigure ordinea și liniștea publică în această perioadă. El a precizat că a avut o ședință în sistem de videoconferință cu premierul Florin Cîțu, la care au participat șefii de structuri, prefecții, subprefecții și toți factorii de resort.

„Scopul acestei întâlniri a fost acela de a ne asigura că structurile noastre din teritoriu sunt pregătite să gestioneze eficient aceste situații, situațiile operative din perioada Sărbătorilor Pascale”, a declarat demnitarul, miercuri seară.

Sursă foto: Dreamstime