Uzina Dacia, întreaga platformă industrială de la Mioveni şi fabricile furnizorilor de componente auto vor relua luni activitatea, după ce s-au aflat în revizie tehnică în luna august, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului Dacia, aproximativ 14.000 de salariaţi de pe platforma de la Mioveni vor relua lucrul, după ce Uzina Dacia şi platforma industrială de la Mioveni s-au aflat între 3 şi 30 august în revizie tehnică.

În această perioadă, constructorul de automobile a sistat producţia, singurele departamente care au continuat activitatea fiind cele de comercializare, mentenanţă şi reparaţii.

Oprirea producţiei din luna august nu va afecta rezultatele financiare ale companiei deoarece constructorul a asigurat un stoc de maşini pe perioada inactivităţii pentru onorarea comenzilor de pe piaţa internă şi externă.

În sectorul producţiei auto şi activităţile conexe lucrează aproximativ 220.000 de oameni, potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto din România.

SURSA: Mediafax