“Până acum, singura modalitate de plată pentru conţinutul din Nokia Store era prin intermediul cardului de credit. Acest lucru a împiedicat o parte din consumatori să achiziţioneze conţinut, aceştia neavând acces la un card de credit.
Noul serviciu permite consumatorilor să cumpere conţinut mai uşor, urmând trei paşi simpli, fără a fi necesară utilizarea cardului de credit. Pe lângă avantajele oferite consumatorilor datorită utilizării facile, prin noul serviciu vor fi descărcate mai multe aplicaţii şi conţinut, ceea ce va genera o oportunitate mai mare de monetizare pentru dezvoltatorii din România”, a declarat Răzvan Petrescu, Country Manager, Nokia România. 
Serviciul SMS va fi facturat în funcţie de costul aplicaţiilor sau conţinutului descărcat. Procesul este unul simplu: utilizatorul selectează conţinutul pe care doreşte să îl achiziţioneze din Nokia Store prin factura telefonică iar achiziţia este confirmată în mod automat prin SMS. Achiziţionarea începe din momentul în care se primeşte confirmarea prin SMS.
Utilizatorii vor putea cumpăra conţinut din Nokia Store prin intermediul facturii telefonice sau direct din contul preplătit, de pe toate terminalele Nokia compatibile cu Nokia Store, preţurile începând de la 0,87 euro.  
Prin Nokia Store, utilizatorii de terminale mobile pot descărca şi achiziţiona mii de aplicaţii pe telefoanele lor Nokia. Conţinutul disponibil în Nokia Store este personalizat pentru modele specifice de terminale, dar şi în fincţie de necesităţile utilizatorilor. Jocuri, clipuri video, aplicaţii destinate productivităţii, podcast-uri, tonuri de apel, widget-uri, software pentru afaceri şi multe alte tipuri de conţinut sunt disponibile într-un singur loc – Nokia Store, care poate fi accesat de oricine, de oriunde.