Jocurile de pe Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, scad în popularitate, numeroşi utilizatori renunţând să se mai joace pe site în ultimele luni, conform datelor celor de la Inside Social Games.

Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium, cele mai populare jocuri care se găsesc pe Facebook, pierd utilizatori în fiecare lună. Conform Inside Social Games, 23 de jocuri din 25 cele mai importante jocuri de pe Facebook au pierdut utilizatori în luna iunie, cu până la 20%.

Pentru multe dintre jocuri este a doua lună de declin. Analiştii pun această scădere chiar pe seama Facebook care a făcut o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte notificările la jocuri în luna martie. Jucătorii nu mai primesc update-uri de fiecare dată când intervine ceva în aceste jocuri, o măsură prin care Facebook încearcă să facă interacţiunea mai simplă şi fără spamuri pentru utilizatori. Astfel, vizibilitatea jocurilor pe site a fost redusă.

Farmville nu va dispărea, însă, aşa uşor din peisaj mai ales că săptămâna aceasta Steve Jobs, CEO Apple, a anunţat că jocul va fi disponibil pe cel mai nou terminal iPhone.

SURSA: Yahoo Games