USR este la un pas de tulburări majore interne, după dezvăluirile de săptămâna trecută legate de afacerile președintelui formațiunii, Dan Barna.

Astfel, mai multe organizații teritoriale se pregătesc deja să ceară demisia lui Dan Barna, nemulțumite de lumina pe care o aruncă acum acesta partidului care a declanșat și susținut campania ”fără penali”, anunță România TV.

Iar frământările interne din USR vin în contextul în care procurorii DNA s-au autosesizat și au demarat o anchetă în cazul lui Dan Barna, în urma dezvăluirilor făcute de Rise Project cu privire la presupusele fraude cu fonduri europene care au apărut în afacerile candidatului în alegerile prezidențiale.

Trebuie menționat că Barna însuși a solicitat în mod public verificarea afacerilor sale de către Direcția Națională Anticorupție. El a declarat însă luni că procurorii DNA nu l-au informat despre începerea unei eventuale anchete în urma reportajului apărut pe Rise Project.

Cu toate acestea, retragerea lui Dan Barna, la solicitarea organizațiilor USR, din fruntea partidului, ar reprezentat o grea lovitură pentru un număr foarte mare dintre susținătorii formațiunii politice, care se vor vedea în situația de a rămâne fără un candidat în alegerile pentru Cotriceni, care bat la ușă.