"Este vorba despre o furtună perfectă dacă urmează ceva de genul unei majorări de către Fed a ratei dobânzilor în următoarele câteva luni", a declarat Rosenberg la CNBC Futures now. Problema este că piața nu are un preț pentru aşa ceva. N-aș fi surprins să vedem ceva similar cu ceea ce s-a întâmplat spre sfârșitul anului trecut până în ianuarie-februarie, care a fost ceva aproape de o corecție de 12%".

Rosenberg, care a fost numit la US Institutional Investor All-America All Star Team de mai multe ori în cariera sa, nu crede ca situaţia poate fi evitată.

Raționamentul său nu include doar o potențială majorare a ratei de către Fed. El ia de asemenea în considerare o piață de valori mai bogată, semnele de automultumire ale investitorilor și o economie americană mai lentă.

"Am intrat în al treilea trimestru cu avânt și o mulțime de speranțe, iar acum vom ieși din al treilea trimestru", a spus el. "Și să recunoaștem: Ultimele cinci sau şase cifre economice au fost într-adevăr moi", a afirmat el.

"Problema acum, uitându-mă unde este preţuită piaţa, este că există o mulţime de fonduri speculative pe piaţa futures care au gonit după performanţă pâna la maxime de preţ şi orice ştire negativă ar putea provoca o corecţie a pieţei."

În medie, Septembrie, care este din punct de vedere istoric luna cu cele mai slabe rezultate în ce priveşte acţiunile, vede numai randamente pozitive aproximativ jumătate din timp. În al patrulea trimestru, S&P 500 a scăzut mai mult de 10% doar o dată în ultimii 20 de ani.

Dar există de asemenea un wild card de piață pentru a viziona acest sezon: Incertitudinea care gravitează în jurul alegerilor prezidențiale.

Rosenberg spune că o victorie a lui Donald Trump ar putea afecta piaţa pe termen scurt, dar a adăugat că el crede că o victorie Trump ar fi de fapt "destul de bună pentru economia SUA aflată pe drum."

Te-ar putea interesa și: