Criză fără precedent în SUA! Vin vremuri grele

Consilierul guvernatorului BNR a atras atenția asupra șeful Băncii Centrale a Americii, acesta fiind chemat în fața Comitetului pentru Servicii Financiare. El spune că șeful băncii a fost ținut acolo timp de trei ore.

Adrian Vasilescu a mai declarat, pentru dcnews.ro, că a avut o discuție pe tema serviciilor financiare cu șeful Comisiei de Control a Bursei din New York. Timp de trei ore, cât a durat discuția, șeful Comisiei a fost foarte reticent.

”America este într-o situație foarte gravă, a atins în iunie anul acesta o inflație de 5,4%, nu a mai avut America de 13 ani o inflația atât de mare, de 13 ani și o are în criza asta. Încă nu i s-au depistat cu exactitate sursele, de unde vine această inflație.”, spune acesta.

Adrian Vasilescu a avertizat cu o privire la o posibilă creștere a prețurilor de teama că ar putea ca vremurile grele să-și facă apariția. În acest context, spune el, Europa stă la fel de rău la acest capitol. Cu toate acestea, există o situație tranzitorie.

”Dacă am pune față în față inflația din iunie din Europa cu inflația din America din iunie, am spune că America a luat-o razna și Europa stă excelent.” a spus consilierul guvernatorului BNR.

În ceea ce privește inflația în România, consilierul guvernatorului BNR a precizat că aceasta a fost, pentru luna iunie, 3,94%, în timp ce în Europa a fost de 2,2%. Acesta mai spune că Uniunea Europeană și BCE ” s-au bătut nebunește” pentru a scăpa de inflație.

Sursă foto Dreamstime