“Eu am reziliat contratul cu RCS&RDS din luna iunie, la fel şi colegii mei de la “Matinalii”.  Mbela a declarat pentru Capital că nu i-au fost oferite motive pentru anularea emisiunii, aceasta afirmând că era vorba mai mult de chestiuni administrative.

“Eu din luna iunie sunt într-o vacanţă prelungită, timp în care m-am ocupat de copilul meu şi de fundaţia mea. Aş vrea să revin deoarece eu chiar am crezut în proiectul pe care l-am început la 10TV şi dacă cineva va dori să-l reia, revin cu mare plăcere”, a declarat Mbela.
Aceasta nu exlude nici o revenire la postul B1, de unde a plecat. “De B1 m-am despărţit într-un mod colegial şi am rămas în relaţii foarte bune. Colegii de la B1 mă întrebă deseori de ce nu revin”, a adăugat Mbela.
UPDATE: RCS&RDS îşi face post de ştiri
Valentin Popoviciu, director de dezvoltare al RCS&RDS, a confirmat pentru Capital lansarea unui post de ştiri.
Întrebat dacă RCS&RDS intenţionează să lanseze un canal de ştiri, Popoviciu a spus: “Nu ştim încă (rîde, n.red.), urmează să anunţăm. Nu vrem să vorbim despre asta deocamdată”.
Prezentatoarea TV Emma Zeicescu a anunţat pe blogul personal, că şi-a dat demisia de la Realitatea TV şi, împreună cu colegul Cosmin Stan, va pleca la noua televiziune de ştiri ce urmează să fie lansată de operatorul RCS&RDS.
Octombrie 2011, ziua 3, ora 11.00. Mi-am anunţat superiorii ca am decis să merg mai departe. Nu sunt singură în alegerea mea şi mă bucur din tot sufletul. Cosmin Stan şi producătorul Bebe Nicola  îmi sunt alături. Cu toţii am decis să ne alaturăm unei echipe noi, tinere, in formare… la viitorul post de ştiri al RCS-RDS.
10TV, eşec după zece luni
Postul 10TV a fost lansat pe 10 decembrie 2010 şi pe lângă emisiunea “Naşul” mai difuza “Matinalii”, o emisiune care trebuia să umple un gol în peisajul emisiunilor de dimineaţă, “Mbela Ciao”, un show de divertisment, care o avea în centru pe însăşi prezentatoarea, Mbela, care râdea, plângea şi trăia emoţia alături de invitaţii săi şi “Daruri de la campioni”, o emisiune în care telespectatorii intrau în direct cu marii noştri campioni olimpici, mondiali şi europeni.
La lansarea postul TV, operatorul a anunţat ca va investi pe parcursul anului 2011 aproximativ 10 milioane de euro în noul proiect. Radu Moraru spunea că la Zece TV vor fi "vedete", nume importante, curate pe piaţă, dar vor fi şi debutanţi.

RCS&RDS este cel mai mare operator telecom controlat de un om de afaceri român, a avut anul trecut afaceri de aproximativ 400 milioane de euro şi este numărul unu pe piaţa TV din România.

Radu Moraru:"10TV este în moarte clinică"
“Nu am apucat să vorbesc cu cei de la RCS&RDS, însă pot să spun că 10TV este în moarte clinică”, a declarat Radu Moraru. Întrebat care sunt motivele care au stat la baza acestei decizii, Radu Moraru a declarat că sunt foarte multe şi va fi nevoit să îşi facă un blog în care să prezinte toate aceste motive.

“Nu ştiu ce o să fac pe viitor. Eu să am o discuţie cu cei de la RCS&RDS pentru că şi pe mine m-a luat prin suprindere această veste. Ei au un stil mai aparte de a comunica”, a adăugat Moraru.

În ceea ce priveşte numărul de oameni care vor fi disponibilizaţi, Moraru a spus că îi este greu să estimeze numarul acestora, însă acesta va fi de ordinul zecilor.

“Nu ştiu ce zic, este o situaţie ciudată pentru ca pe deoparte se fac angajări, iar pe de alta se dau oameni afară”, a mai spus Moraru.
Contactaţi de Capital, oficialii RCS&RDS nu au dorit să comenteze.
Postul 10TV emite din 10 decembrie 2010. Postul a fost creat în jurul emisiunii Naşul, realizată de Radu Moraru.

“După zece ani de direct, cel mai longeviv talk-show din România continuă povestea pe 10 TV. Etalând aceeaşi publicistică de înaltă ţinută, Naşul nu va înceta lupta sa pentru drepturile şi demnităţile romaânilor. Într-un decor mai frumos, cu public, Naşul va invită să vizionaţi în fiecare seară spectacolul vieţii, un show real al României profunde”, aşa este descrisă emisiunea pe site-ul postului de televiziune.