Simona Halep merge ceas la Australian Open!

Simona Halep a ajuns în optimi la Australian Open, după un nou meci rapid

Campioana din România (locul 15 WTA) a trecut fără prea mari emoţii de Danka Kovinic din Muntenegru (locul 98 WTA) şi s-a calificat astfel în optimile de finală ale turneului de Grand Slam australian.

Meciul a durat doar o oră şi cinci minute, iar scorul la final era de 6-2, 6-1 în favoarea Simonei Halep.

Pentru româncă, urmează acum confruntarea cu Alize Cornet din Franţa (locul 61 WTA).

Franţuzoaica a trecut greu de Tamara Zidansek din Slovenia (locul 29 WTA), după un meci în trei seturi, care a durat aproape trei ore, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Care este scorul la general între Simona şi adversara sa din optimi, Alize Cornet?

Simona şi Alize Cornet s-au mai întâlnit şi în trecut, scorul general al confruntărilor fiind, din păcate, favorabil jucătoarei din Franta, 3-1. Ultimul meci dintre cele două a avut loc la Madrid, în 2015, atunci când Alize Cornet câştiga cu 7-6, 6-3, relatează Digisport.

Jucătoarea din Franţa are în palmares 6 titluri câştigate la simplu. Acestea au fost obţinute în 2018 la Gstaad, în 2016 la Hobart, în 2014 la Katowice, în 2013 la Strasbourg, în 2012 la Bad Gastein şi în 2008 la Budapesta. La acestea se mai adaugă şi opt finale jucate.

Prin comparaţie, Simona Halep are 23 de trofee WTA în vitrina sa.

Jumătatea de tablou a Simonei Halep a fost simplificată considerabil după meciurile de joi, când, surprinzător, Garbine Muguruza și Anett Kontaveit au fost eliminate de Alize Cornet, respectiv Clara Tauson.