Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a decis să reducă la jumătate numărul de consilieri, posturile ocupate de Dan Bittman şi alţi trei consilieri personali fiind restructurate de la 1 iunie.

Patru din cele opt posturi de consilieri personali de la cabinetul minstrului au fost restructurate, ca urmare a măsurilor de austeritate asumate de Guvern, potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor.

Cei opt consilieri au avut în luna aprilie venituri cuprinse între 2.002 lei şi 6.987 lei, potrivit informaţiilor prezentate de instituţie.

Bittman, membru al formaţiei Holograf, a fost numit în luna ianuarie în funcţia de consilier al ministrului Finanţelor Publice pe probleme privind imaginea instituţiei în rândul populaţiei. El a anunţat în luna aprilie că şi-a donat toate salariile pe care le-a primit din momentul în care a acceptat funcţia de consilier al ministrului unor familii aflate în dificultate. Contactat de evz.ro, Bittman a declarat că nu e vorba de o demitere ci de o demisie.

Vlădescu l-a numit la începutul anului în funcţia de consilier şi pe Andrei Gheorghe, dar care a renunţat la această funcţie după nici două luni.

UPDATE:
Dan Bittman: Mi-am dat demisia

Cântăreţul Dan Bittman a declarat că şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, spunând că a vrut ca restructurarea să înceapă cu el.

„Mi-am dat demisia, de astăzi. Împreună cu alţi trei colegi din minister am decis să ne dăm demisiile, dat fiind vorba de această restructurare. Decât să se tot spună despre mine că sunt angajat acolo pe banii contribuabililor, deşi eu mi-am donat salariile, mai bine mi-am dat demisia. Este un moment bun pentru o astfel de decizie, am vrut să înceapă restructurarea cu mine”, a spus Dan Bittman.

El a precizat că a discutat în mai multe rânduri cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, despre demisia sa. „Am convenit împreună că, dacă va fi cazul, o să-mi dau demisia”, a explicat Bittman.

Cântăreţul a mai spus că a avut „o experienţă foarte interesantă” la Ministerul Finanţelor. „Este o experienţă fantastică să ai şansa să stai lângă un ministru, să vezi cum se iau deciziile”, a spus Bittman.

El nu exclude ca, la un moment dat, să mai lucreze într-o instituţie publică, însă a precizat că în momentul de faţă nu are în plan acest lucru. „Acum trebuie să mă gândesc la altceva”, a mai afirmat Dan Bittman.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a decis să reducă la jumătate numărul de consilieri, posturile ocupate de Dan Bittman şi alţi trei consilieri personali fiind restructurate de la 1 iunie. Patru din cele opt posturi de consilieri personali de la cabinetul ministrului au fost restructurate, ca urmare a măsurilor de austeritate asumate de Guvern, potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor.

Cei opt consilieri au avut în luna aprilie venituri cuprinse între 2.002 lei şi 6.987 lei, potrivit informaţiilor prezentate de instituţie.

SURSA: Mediafax