Gigantul Siemens AG, cu sediul central la Munchen, este in situatia de a face reduceri de personal. Stirea a aparut atat in Wall Street Journal cat si in cotidianul german Suddeutsche Zeitung, publicatii destul de serioase care nu ar raspandi zvonuri false in piata. Totusi, ambele ziare citeaza surse anonime din cadrul companiei.

Potrivit ambelor stiri, Siemens ar fi decis sa concedieze 17.200 de angajati, care reprezinta circa 4% din totalul oamenilor aflat in registrele de plata. Marea parte a disponibilizatilor vor fi din domeniul administrativ si chiar din middle-management. Suddeutsche Zeitung spune ca, din totalul de 435.000 de angajati, 136.000 de afla in Germania, iar dintre acestia din urma circa 6.400 sunt amenintati cu concedierea

Peter Loescher, CEO al companiei, a refuzat sa comenteze, afirmand ca ar face declaratii pe fapte, nu pe zvonuri din piata. Astfel, singurele informatii sigure pe care le putem avea din cadrul companiei au venit in martie, cand se spunea ca in acest trimestru, care este acum aproape de final, rezultatele financiare vor fi sub asteptari. De asemenea, in februarie, Siemens a mai anuntat ca va reorganiza segmentul de telecom, urmand sa fie eliminate 3.800 de posturi si alte 3.000sa fie transferate spre alte unitati sau catre parteneri. Pe XETRA, titlurile Siemens (simbol: SIE.DE) au scazut vineri cu 0,17%, pana la 70,89 euro.

UPDATE: Peter Loescher, CEO al Siemens, a confirmat acum o ora decizia concedierilor, dar cu mentiunea ca este un plan pe care compania o sa-l puna in practica pana in 2010. El a afirmat ca intentioneaza sa transforme Siemens intr-o “companie cu mai putine posturi de birou, mai putina administratie”. “Regret faptul ca o informatie interna pe care se lucra a ajuns sa fie facuta publica trunchiat”, a adaugat el.