Constructorul japonez Mitsubishi a anuntat ca se retrage de la Salonul Auto din Detroit, pentru ca vrea sa faca economii, pe fondul crizei financiare internationale si a scaderii vanzarilor din piata auto.

Mitsubishi calca astfel pe urmele altor producatori precum Rolls-Royce, Land Rover, Ferrari si Suzuki, care nu vor fi prezenti nici ei in Detroit anul viitor, la inceputul lunii ianuarie.

De asemenea, si Porsche a parasit acest eveniment, dupa editia care a avut loc in anul 2006.

Mai mult, potrivit presei internationale, tot mai multe companii auto au declarat neoficial ca isi revizuiesc drastic planurile pentru toate saloanele auto.

0-22291-capital0002salondetroit.jpgCu toate acestea, Mitsubishi a precizat ca inca doreste sa participe la saloanele din Los Angles, Chicago si New York si renunta la Detroit pentru ca acolo nu este o piata prielnica pentru masinile sale.

Pe de alta parte, compania chineza partenera BMW, Brilliance, este pe cale sa-si faca prima aparitie la Detroit, in timp ce o alta companie chineza, BYD, va participa pentru a doua data la acest salon.

Potrivit reprezentantilor salonului, la urmatoarea editie a salonului din Detroit sunt programate circa 45-50 de lansari.

Organizatorii nu-si fac insa problema ca ar ramane cu spatiul gol in cadrul expozitiei, intrucat, spun ei, „alte companii vor ocupa spatiile ramase”.

UPDATE:

Si Nissan se retrage de la Salonul Auto din Detroit

Nissan America de Nord a decis sa nu mai participe la urmatoarea editie a Salonului Auto de la Detroit, precum si a celui din Chicago, pe fondul deteriorarii conditiilor economice.

0-22290-capital0001salondetroit.jpgNissan si devine astfel cel mai mare constructor auto care renunta la Salonul din Detroit, care va avea loc in luna ianuarie 2009.

Salonul de la Chicago este programat sa se desfasoare in februarie.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Alan Buddendeck, decizia luata reflecta starea industriei auto si nu a celor doua saloane in particular.

Alan Buddendeck a precizat ca producatorul japonez de masini considera ca si-a transmis mesajul cu privire la noua gama de autovehicule in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, care a avut loc saptamana trecuta.

Buddendeck a refuzat insa sa precizeze cat va economisi Nissan prin retragerea de la aceste doua saloane.

Pe de alta parte, CEO-ul Nissan, Carlos Ghosn a declarat ca nu mai este interesat, cel putin pe moment, de incheierea unei colaborari cu unul din constructorii nord-americani, asa cum a fost in ultimii doi ani.

In schimb, conform lui Ghosn, Nissan este interesata acum de economisirea banilor.

Sursa: ANE