Camera reprezentantilor din SUA a respins ieri planul de salvare a bancilor pregatit de administratia Bush, provocand o scadere de amploare pe Wall Street, care se confrunta deja cu probleme.

Cu 228 de voturi impotriva si 205 pentru, americanii au respins planul lui Henry Paulson de deblocare a unei sume de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea bancilor.

Ca urmare a acestei respingeri, Dow Jones a pierdut 6,98%, iar indicele Nasdaq 9,14%.

Presedintele american a declarat ca este dezamagit de hotararea membrilor Congresului si a aratat ca in cele din urma vor vota planul.


UPDATE:
Candidatul democrat la presedintia Statelor Unite a tinut sa-si exprime opinia in ceea ce priveste respingerea planului Paulson estimand ca exista sperante ca acesta sa fie adoptat in cele din urma de catre Congresul american. Obama a facut un apel la calm, dupa ce bursa americana a inregistrat o scadere istorica.

UPDATE 2: Si indicii bursieri din Romania au deschis in puternica scadere datorita influentei burselor straine. Indicele BT-FI, cel mai afectat, a avut, un pic dupa deschidere, o scadere de 7,93%, iar indicele BET cunoaste o scadere de 6,67%.

UPDATE 3: Bursa din Tokyo a terminat astazi in scadere cu 4,12%, revenind la cel mai scazut nivel de inchidere, cel atins in iunie 2005. Nikkei a pierdut 5%, iar Topix a cedat 3,59%.

Sursa: L’Expansion