Ministrul Sănătăţii Ioan Bazac şi soţia acestuia, Camelia, sunt citaţi pentru a fi audiaţi într-un proces de pe rolul Tribunalului Cantu, în care compania Ferrari cere daune morale de 50 de mii de euro de la o firmă de mobilier, cercetată pentru insolvenţă frauduloasă, potrivit publicaţiei Corriere di Como, preluată de Mediafax.

Conform procurorului Giulia Pantano, nu s-ar fi emis un acord de furnizare de mobilier, în valoare de peste 22 de milioane de euro, comandat pentru showroom-ul Ferrari de la Bucureşti, bunurile fiind plătite de echipa Cavallino Rampante în două tranşe, una în 16 noiembrie şi alta în 19 noiembrie 2007. Mobilierul nu a ajuns la destinaţie. Nici măcar în ziua în care showroom-ul a fost inaugurat de preşedintele Luca Cordero di Montezemolo.

Urmărirea penală împotriva societăţii a fost începută la plângerea lui Pierpaolo Livio, consilier juridic la Red Force Real Estate Inc, care a dus, de fapt, brandul Ferrari în România.

Red Force s-a constituit parte civilă în proces şi cere, în afară de restituirea valorii mobilierului plătit şi niciodată livrat şi 50 de mii de euro daune de imagine.

Firma de mobilier acuzată nu s-a prezentat la primul termen al procesului. Instanţa a respins toate excepţiile ridicate din partea apărării, urmând ca dezbaterile să fie reluate în 13 octombrie 2009, când vor fi citaţi ca martori, ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, şi soţia sa, Camelia, respectiv proprietarul şi CEO al Forza Rossa.

Compania Forza Rossa a fost înfiinţată în aprilie 2007. Firma este deţinută de Ion Bazac, cu 47,5% din acţiuni, de Camelia Bazac, cu 5% din titluri, şi de Central European Finance (Cefin) din Luxemburg care are 47,5% din acţiuni.

După numirea la conducerea ministerului Sănătăţii, Bazac şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Forza Rossa, locul lui fiind preluat de Stefano Albarosa, care este şi director executiv al Cefin Holding.

În 2008, activităţile de service şi de întreţinere pentru automobile au generat 60% din cifra de afaceri a reprezentantului Ferrari, iar restul de 40% a fost contribuţia vânzărilor.

UPDATE

Forza Rossa: firma de mobila din Italina nu si-a indeplinit obligatiile

“Pentru inaugurarea reprezentantei Ferrari din Romania, Forza Rossa a colaborat cu o serie de furnizori de materiale si servicii atat din Romania, cat si din alte tari, care respecta standardele de calitate impuse de Ferrari. Printre acestia se afla si o companie din Como (Italia), producator de mobilier de showroom. Avand in vedere ca firma respectiva nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, in conditiile in care Forza Rossa a respectat intocmai obligatiile ce-i reveneau, Forza Rossa a demarat o actiune legala pentru recuperarea prejudiciului. Mentionam ca intelegerea contractuala cu respectiva firma  dateaza din anul 2007. Procesul comercial a fost demarat la jumatatea anului 2008, iar Forza Rossa este reprezentata de un avocat italian”, se arata intr-un comunicat primit de redactia Capital.

Sursa: MEDIAFAX