Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat agenţiei Mediafax, după discuţia cu premierul în exerciţiu Emil Boc, că a trecut în revistă problemele curente ale Guvernului şi că va începe vineri consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Cabinet.

„O să mă lămuresc cum trebuie făcut şi cu cine trebuie să încep. Mă gândesc să încep negocierile cât mai repede, de fapt vineri le voi începe”, a spus Croitoru. Întrebat dacă, în urma discuţiei cu Emil Boc, a stabilit o întâlnire cu PDL, el a arătat că a fost agreată varianta unei astfel de întâlniri pentru vineri, fără ca agenda întâlnirilor să fie însă definitivată.

El a arătat totodată că, în discuţia de la Guvern, au fost trecute în revistă toate problemele de pe agenda curentă a Guvernului, inclusiv proiectul de buget pentru anul viitor. „Am vorbit despre buget, dar nu am avut timp să intrăm în detalii”, a spus Croitoru.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a plecat de la Palatul Victoria, după o discuţie de aproximativ o oră şi jumătate cu prim-ministrul în exerciţiu, Emil Boc, privind problemele guvernării.

În timpul discuţiei, la Palatul Victoria au sosit şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Cătălin Baba, fost consilier de stat al premierului Boc.

UPDATE

„Repede, dar încet”

Croitoru, a declarat, joi seară, la Antena 3, că nu a fost stabilit concret un calendar, că aceste discuţii nu se vor face în grabă şi că nu are un sentiment de siguranţă că va reuşi. El a spus că va folosi toate resursele profesionale şi diplomatice de care dispune în consultările cu partidele.

Croitoru a mai afirmat că ştie că vor fi discuţii grele şi lungi. Premierul desemnat a continuat, referindu-se la momentul începerii consultărilor cu partidele şi la modul cum acestea se vor desfăşura că va fi „repede, dar încet”.

SURSA:Mediafax