Ford Motor Co se afla in discutii privind vanzarea Volvo catre partenerul sau chinez Changan Automobile Group, conform unei surse apropiate companiei chineze. Conform acesteia, discutiile s-ar putea incheia cu o eventuala tranzactie.

Producatorul auto american are deja un parteneriat cu o subsidiara a Changan Automobile Group, Chongqing Changan Automobile Co, privind producerea modelului sedan Focus.

Ford, care detina marca Volvo, si General Motors, care detine Sabb, incearca sa vanda cele doua branduri in incercarea de a atrage planul de salvare din partea guvernului american.

Surse industriale au anuntat ca mai multe companii auto se afla in discutii cu producatori chinezi in incercarea de a incheia unele tranzactii, insa acest lucru este dificil, piata auto din China deteriorandu-se si ea treptat.

Conform unor surse apropoate situatiei, Ford va incerca sa obtina pe marca Volvo 6 miliarde de dolari, o suma apropiata de cea pentru care producatorul american a cumparat brandul suedez in 1999.

UPDATE:

Ford nu a negociat cu Changan Automobile Group vanzarea brandului Volvo.

„Ford si compania chineza Changan Automobile Group nu au negociat vanzarea Volvo constructorului din China. Cu toate acestea, cele doua parti au avut o intalnire formala, in cadrul careia partea chineza a fost informata „din curtuazie” de faptul ca Ford cauta un cumparator pentru Volvo”, au declarat surse „familiare cu aceasta tema”, citate de Wall Street Journal Asia.