Comisiile de buget-finanţe şi-au întrerupt, sâmbătă, lucrările, luând o pauză, după ce parlamentarii au avut disensiuni la votarea unui amendament, conducerea comisiilor urmând să stabilească dacă amendamentul a fost adoptat.

Amendamentul care a generat disputa propunea ca finanţarea programelor naţionale să se facă în funcţie de ordinea în care acestea au fost aprobate. Pentru acest amendament au votat 22 de parlamentari, în timp ce 21 au fost împotrivă, iar unul s-a abţinut.

Parlamentarii PDL au susţinut că amendamentul nu a fost aprobat, în timp ce PSD şi PNL au apreciat că amendamentul a trecut de comisii.

„Ne aflăm în situaţie de blocaj, întrerupem şedinţa până ne lămurim”, a spus preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan (PSD), după ce unii membri ai comisiei au cerut apel nominal, considerând că în sală sunt parlamentari care nu au dreptul să voteze.

UPDATE: Comisiile de buget au reluat şedinţa, amendamentul-problemă a fost aprobat

Comisiile de buget-finanţe au reluat lucrările la proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat, după o pauză de 20 de minute, parlamentarii hotărând să se pronunţe prin vot nominal asupra unui amendament din proiectul de buget asupra căruia existaseră disensiuni.

SURSA: Mediafax