Cunoscutul grup de comert cu amanuntul, Carrefour, unul dintre cele mai mari din Europa, cauta un om potrivit pentru postul de CEO. Pana acum, grupul luase in discute inlocuirea lui Jose Luis Duran, dar nu a facut nici un pas in aceasta directie. Acum, boardul Carrefour este inca impartit, jumatate sustinand ca ar fi mai intelept daca i-ar acorda lui Duran inca sase luni pentru a repune compania pe roate, in timp ce cealalta jumatate sustine ca cel mai bun lucru pentru corporatie ar fi un om in locul lui Duran. Trebuie mentionat faptul ca actiunile Carrefour au scazut la bursa cu 39% in ultimul an, situatie care nu este deloc confortabila pentru cei care au investit masiv in aceste titluri, asa cum sunt membrii boardului.

Stirea a aparut ca urmare a unui cunoscut om de afaceri european care a dorit sa-si pastreze anonimatul ce a anuntat Financial times ca a fost contactat de head-hunteri pentru a spune daca este interesat de pozitie si cam cand ar fi pregatit pentru o intrevedere cu boardul.

UPDATE: La nici cateva ore de la aparitia stirii pe canalele internationale de stiri, Carrefour a negat faptul ca ar cauta un alt CEO. Totusi au fost ceva schimbari la varf, structura de conducere fiind simplificata. Pana acum, erau doua boarduri, unul de conducere, prezidat de Duran si altul de supervizare a intregii activitati, prezidat chiar de Amaury de Seze. Acum, exista un singur board de decizie, prezidat de Amaury de Seze, din care Duran nu face parte, fiind doar informat, desi este acum CEO si oficial nu i se cauta inlocuitor.

Surse: Financial Times, Reuters